Kesän Virnex 3X3 -katukoris keräsi ennätysmäärän osallistujia

18.10.2024

Vaikka kesä on jo takana, on hyvä palata vielä kesäisiin koristunnelmiin. Neljättä vuotta peräkkäin järjestetty kesän mittainen katukoris liikutti jälleen huiman määrän lapsia, nuoria ja aikuisia. Kasvua edelliseen vuoteen oli 32 prosenttia.

Kesän 2024 Virnex 3X3 -katukoris huipentui Lahden Kisapuistossa pelattuun päätösturnaukseen.

Virnex 3X3 -katukoris on Lahti Basketball Junioreiden ja Virnex Group Oy:n yhteinen tavoite tarjota matalan kynnyksen säännöllinen liikuntaharrastus kesän ajaksi mahdollisimman monelle lapselle, nuorelle ja aikuiselle. Harjoituksissa treenataan ja pelataan korista ulkokoriskentillä Lahdessa ja Hollolassa. Pääpainona on olympialajiksikin noussut 3X3-koris, jota osallistujien on helppo harrastaa vapaa-ajallakin; lajiin tarvitaan vain kori, pallo ja muutama kaveri.

Tänä vuonna Virnex 3X3 -ryhmiä järjestettiin 2018-2009 -syntyneille sekä omat ryhmät naisille ja miehille. Yhteensä 14 ryhmää keräsi ennätysmäärän osallistujia: 156!

Kysyntää joka ikäluokassa

Kesä osoitti, ettei tarve säännölliselle kesäharrastukselle rajoitu vain lapsiin. Vaikka osallistujista suurin osa oli alakouluikäisiä, myös yläkouluikäisten ja aikuisten ryhmissä oli kysyntää. Miehille ja naisille saatiin ensimmäistä kertaa omat ryhmän, joissa molemmissa liikkui noin 20 pelaajaa. Huomattava osa aikuisista osallistujista oli ensikertalaisia. Osalla heistä harrastus jatkui nyt syksyllä seuran aikuisryhmissä, ja muutama innostui myös erotuomarikurssille.

Tätä matalan kynnyksen toiminta parhaimmillaan on. Paitsi että saadaan sytytettyä kipinä omaan harjoitteluun, saadaan lajin pariin lisää aktiivihenkilöitä, iloitsee Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen.

Uusia aluevaltauksia 

Virnex 3X3 -treenit järjestettiin kesällä Lahden Kisapuistossa, Hollolan Heinsuon koululla sekä ensimmäistä kertaa myös Nastolassa. Nastolan Kirkonkylän koulun pienempien ryhmä menikin ennätysajassa täyteen. Kesä jätti selvästi nastolalaislapsiin koriskipinän, sillä syksyllä Kirkonkylän koululla käynnistyneissä Suomen harrastamisen mallin tukemissa kahdessa AKL-ryhmässä liikkuu jo 40 lasta!

Tämä on hieno osoitus siitä, että kun harrastus tuodaan lähelle ja osallistumisen kynnys tehdään matalaksi, saadaan lisää lapsia mukaan toimintaan. Kirkonkylän AKL-ryhmissä jatkoi useampikin kesän katukorisosallistujista, kertoo Kirkonkylällä kesän korista valmentanut sekä nyt AKL-ryhmiä ohjaava Satu Halla.

3X3-katukoris oli osa laajempaa yhteistyötä Virnex Groupin kanssa. Matalan kynnyksen harrastustoiminnan lisäksi yhteistyöhön kuuluu vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmaksujen tukeminen seuran rahaston kautta sekä lahjakkaiden pelaajien maajoukkuetoiminnan maksujen tukeminen.

3X3-katukoriskesään kuuluvat olennaisena osana kaksi turnausta, joissa päästään testaamaan opittuja taitoja. Turnausten päätteeksi jokainen osallistuja palkitaan mitalilla.