Padasjoen Säästöpankkisäätiö tukemaan lasten matalan kynnyksen liikuntaharrastamista

14.10.2024

Padasjoen Säästöpankkisäätiö myönsi tärkeän apurahan Lahti Basketball Junioreiden leiritoiminnalle. Tuen myötä kauden 2024-25 leirien maksut pystytään pitämään edellisen vuoden tasolla.

Lahti Basketball Juniorit järjestää koulujen loma-ajoilla suosittuja koripallo- ja liikuntaleirejä 6-13-vuotiaille tytöille ja pojille. Leirit tarjoavat lapsille mielekästä tekemistä loma-ajalle. Työssä käyville vanhemmille leiri tuo puolestaan helpotusta lapsen hoitokuvioiden järjestämiseen. 

Leireille voivat osallistua sekä jo koripalloa harrastavat lapset että vasta lajiin tutustuvat. Ohjelma ja ryhmäjaot muodostetaan niin, että jokainen saa omalle tasolleen sopivaa harjoitusta ja onnistumisia. Leirit ovat näin myös vasta-alkajille matalan kynnyksen mahdollisuus aloittaa harrastus ja sytyttää into liikuntaan. Leirin jälkeen uusia pelaajia kannustetaan aloittamaan harrastus joko ikäluokkajoukkueessa tai Alakoulun Korisliiga AKL-joukkueessa.

Viime kaudella järjestimme pitkästä aikaa leirin jokaisella koulun lomalla. Leirit olivat valtavan suosittuja, mikä osoittaa, että tarvetta loma-ajan matalan kynnyksen ja matalan kustannuksen tekemiselle on. Ryhmäjakojen ansiosta leirille voivat osallistua yhtä lailla jo pitempään pelanneet sekä vasta lajiin tutustuvat. Jokaisella leirillä on ollut täysin uusia koriksesta kiinnostuneita lapsia, ja jokaiselta leiriltä on tullut uusia pelaajia ryhmiimme, kertoo leiritoiminnasta vastaava Satu Halla.

Tärkeä tuki leirikustannusten maltillisuuteen

Syys-, joulu- ja talvilomalla leirit ovat lyhyempiä päiväleirejä, joilla treenataan korista ja pidetään kivaa kavereiden kanssa kolmena päivänä kolme tuntia päivässä. Näin aikaa jää myös muille syyslomatouhuille. Kesäloman aloittaa puolestaan viikon leiri, jolloin päivittäin vietetään kahdeksan tuntia koriksen lisäksi myös muun muassa uiden ja ulkoillen. Päiväleirien kustannus on ollut 60 euroa ja kesäleirin 150 euroa. 

Padasjoen Säästöpankkisäätiön tuella leirien kustannukset pystytään pitämään samassa myös kaudella 2024-25. Lisäksi säätiö tarjoaa jokaiselle leirille maksuttoman osallistumisen kahden vähävaraisen perheen lapselle.

Olemme todella onnellisia tästä tuesta, josta hyötyvät erityisesti lapset ja perheet. Mitä matalampana pystymme pitämään kustannukset, sitä paremmin saamme mukaan yhä useamman lapsen, jolle liikuntaharrastus ei muuten ole mahdollista, Halla kiittelee.

Maksutonta leiriosallistumista syysloman korisleirille voi hakea vielä viimeistään keskiviikon 16.10. aikana. Lisätietoa hakemisesta täällä>>

 

Padasjoen Säästöpankkisäätiö sr on Helmi Säästöpankki Oy:n suurin omistaja. Säätiö antaa avustuksia ja apurahoja sekä tukee taloudellisesti tutkimustyötä ja koulutusta. 

padasjoensp-saatio.fi