Lions Club Nastola/Helmiltä tärkeä tuki Kirkonkylän koulun korisryhmälle

2.10.2024

Kirkonkylän koululle perustettiin tälle kaudelle oma AKL-korisryhmä. Ryhmä on osa Suomen harrastamisen mallin iltapäivätoimintaa ja siten lapsille maksuton, kertaviikkoinen harrastus. Tukijan ansiosta lapset pääsevät osallistumaan myös AKL-turnauksiin.

Nämä Lions Club Nastola/Helmien tuella hankitut lähes 40 palloa löysivät onnelliset omistajansa Kirkonkylän koulun iltapäivätoiminnan AKL-ryhmästä.

Yksi Alakoulun Korisliiga AKL-toiminnan tärkeitä elementtejä ovat AKL Pikkususi-turnaukset, joissa lapset ottavat ensi askeleita korispeleihin. Turnauksissa ei lasketa pisteitä, vaan tärkeintä on nauttia koriksesta ja tunnelmasta, kokea onnistumisia ja testata opittuja taitoja yhdessä kavereiden kanssa. Tapahtumissa myös vanhemmat pääsevät seuraamaan lapsensa harrastusta, toisinaan ensimmäistä kertaa.

Pelilisenssi ja pallo Kirkonkylän koulun lapsille

Lions Club Nastola/Helmet halusi tarjota Kirkonkylän lapsille mahdollisuuden päästä mukaan elämyksellisiin AKL-turnauksiin. Yhdistyksen tuella jokainen ryhmän lapsi saa peleihin oikeuttavan Pikkususi-lisenssin sekä ikioman pallon, jolla taitoja voi harjoittaa kotonakin.

- Tänä vuonna yhdistyksemme teemana on erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointi. AKL:n kasvatukselliset tavoitteet sekä halu tarjota kaikille yhtäläiset mahdollisuudet liikuntaharrastukseen oli näin luonnollinen tuen kohde, josta hyötyy useampi nastolalainen lapsi, kertoo Kati Perttilä Lions Club Nastolan Helmistä.

- Oli upeaa kuulla, miten lapset innostuivat palloista ja tulevasta turnauksesta. Nämä ovat heille varmasti tärkeitä ja ikimuistoisia hetkiä.

Kirkonkylän kahdessa AKL-ryhmässä liikkuu yhteensä lähes 40 lasta. Pienempien, 1.-3.-luokkalaisten ryhmä meni nopeasti täyteen. Mukana on myös useampi kesällä Kirkonkylän koulun pihalla järjestettyyn 3X3-katukorisharrastukseen osallistunut peluri, joten Nastolassa eletään jonkinasteista korisinnostusta.

- Lapset ovat aivan huikealla asenteella mukana! Jo kesällä Kirkonkylän ryhmä täyttyi hetkessä, ja nyt perustettuihin AKL-ryhmiin saatiin mukaan monta uutta lasta. Oma pallo on näille pienille iso asia, ja aika monta ”Jee” -huutoa kuului salissa, kun lapset kuulivat pääsevänsä osallistumaan turnauksiin. Iso kiitos Lions Club Nastolan Helmille tuesta, kiittelee ryhmiä valmentava ja AKL-toiminnasta vastaava Satu Halla.

Kirkonkylän ja muiden AKL-ryhmien pelaamista pääsee seuraamaan kauden ensimmäisessä AKL-turnauksessa sunnuntaina 13.10. klo 10-14 Lahden Suurhallilla.

 

Lions Club Nastola/Helmet on perustettu 2002, ja siihen kuuluu parikymmentä aktiivista ja aikaansaavaa naista. Kuten Lions-toiminnassa yleisesti, yhdistys tukee tärkeäksi katsomaansa toimintaa avustuksilla.

nastolanhelmet.lions.fi