Emmi Ruokonen siirtyy valmentajaksi Saksaan

15.4.2024

Kuva: Tomi Saarivirta

Lahti Basketball Junioreiden mini- ja AKL-vastaava Emmi Ruokonen siirtyy Lahdesta Saksaan. Ruokosen uusi työnantaja on TSVE 1890 Bielefeld e.V., jossa hän toimii seuran naisten 2. Bundesliigajoukkueen valmennuksessa sekä seuran tyttöpuolen kehittäjänä 1.8.2024 alkaen.

Ruokonen on ollut Lahti Basketball Junioreissa päätoimisena työntekijänä vuodesta 2019 lähtien. Toimenkuvansa sisällä hän on valmentanut useaa ikäluokkaa ja vastannut muun muassa AKL-toiminnasta ja seuran minivaiheen toiminnasta, yhteistyöstä koulujen kanssa sekä erilaisista tapahtumista ja leireistä. Ruokonen on myös käynnistänyt jo useampana kesänä kasvua saavuttaneen 3x3-koristoiminnan sekä vastannut seuran nuorten valmentajien koordinoinnista ja järjestäytymisestä.

- Emmi on ollut vahvasti mukana kehittämässä seuraa sekä vaikuttanut valmentajana erityisesti usean LaBan tyttöjuniorin korispolkuun. Mielellämme olisimme pitäneet Emmin mukana vahvuudessa, mutta samalla olen toki erittäin onnellinen ja ylpeä hänen puolestaan nyt tarjoutuneesta mahdollisuudesta, sanoo Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen.

Ruokonen, 28, on valmentanut 14 vuotta, joista kaikkiaan yhdeksän vuotta Lahdessa. Juuri ennen Lahti Basketball Junioreihin tuloaan Ruokonen valmensi yhden kauden Saksassa Kölnissä naisten Regional-sarjassa ja sitä ennen Lahden SBG:ssä. Lisäksi hän on ollut mukana Saksassa nuorten alueleiri valmennuksessa vuodesta 2022 lähtien.

- Tietenkin on haikeaa jättää Lahti, kaikki täällä solmitut ystävyyssuhteet sekä vuosien aikana tutuksi tulleet pelaajat ja korisväki, mutta odotan todella innolla paluuta Saksaan ja uuden toimen tuomia haasteita, Ruokonen pohtii käännettä urallaan.

Lahti Basketball Junioreissa Ruokonen on nähnyt läpileikkauksen koko seuratoimintaan, jossa toimenkuvaan on sisältynyt monipuolisia tehtäviä aina yksittäisestä harjoituksesta AKL-vuosisuunnitteluun tai Kempower Easter Tournamentin otteluohjelmien laatimiseen.

- Seuratyö on mukautumista välillä hyvinkin muuttuvassa ja monipuolisessa toimintaympäristössä. Parasta on ollut pystyä vaikuttamaan lajin kehitykseen ja lasten ja nuorten positiivisiin liikuntakokemuksiin. Seuran toiminta on hyvällä mallilla, ja näen toiminnassa paljon mahdollisuuksia sekä potentiaalia yhä useampien lahtelaisten liikuttamiseen.

Ruokonen jatkaa seurassa kesäkuun loppuun ja ehtii näin olla mukana vielä kesälomaleirillä sekä käynnistää 3x3-kesän.

Lämpimät kiitokset Emmille koko seuran puolesta sekä paljon onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!