Alensimme Alakoulun Korisliiga AKL:n kausimaksuja

15.7.2024

AKL on matalan kynnyksen harrastustoimintaa, jossa harjoitellaan ja pelataan kavereiden kanssa omalla lähikoululla. Alensimme kausimaksuja huomattavasti, jotta yhä useammalla lapsella on mahdollisuus harrastaa.

Alakoulun Korisliiga AKL:llä on pitkät perinteet Lahdessa. AKL:n tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen harrastus mahdollisimman monelle lapselle. Toiminta on valittu kaakkoisen alueen vuoden koristeoksi (2016-17) ja palkittu Suomen Koripalloliiton koko Suomen vuoden 2019 Pikkususipalkinnolla. Koronan jälkeen AKL-osallistujamäärät ovat kuitenkin hiipuneet, vaikka ikäluokkien osallistujamäärät ovat kasvussa. Suuri syy pelaajamäärien vähentymiseen on ollut perheiden taloudellinen tilanne. Nyt toivomme alempien kausimaksujen innostavan yhä useamman lapsen mukaan liikuntaharrastuksen pariin!

 

Kausimaksu maksimissaan 80 € syksyltä ja 80 € keväältä

Kumppanien tuella pystymme alentamaan kausimaksua huomattavasti kaudelle 2024-25. Kausimaksu on nyt 2 x 80 € aiemman 2 x 134,50 € sijaan. Mikäli kumppaneita saadaan lisää, tuet ohjataan suoraan kausimaksuun, joka saattaa jopa alentua.

- Yhä suurempi osa lapsista liikkuu tällä hetkellä liian vähän, ja vahva tahtomme onkin liikuttaa mahdollisimman montaa lähiseudun lasta. Ymmärrämme perheiden taloudelliset haasteet, ja haluamme tulla tässä asiassa vastaan. Kausimaksu sisältää jokaiselle lapselle myös oman pallon, ja näin korista voi treenailla kotonakin kavereiden kanssa, kertoo Lahti Basketball Junioreiden AKL-toiminnasta vastaava Satu Halla.

-  80 euroa koko syyskaudesta ei toivottavasti ole kynnys ilmoittaa lasta liikuntaharrastukseen ja toivonkin, että alempi hinta innostaa yhä useamman perheen kokeilemaan, syttyisikö lapselle liikuntainto korisharrastuksen myötä. 

 

Toimintaa 12 eri koululla

Syksyllä AKL-ryhmät aloitetaan 12 koululla Lahdessa, Nastolassa ja Hollolassa. Viisi ryhmistä on osa maksutonta koulupäivän jälkeistä harrastustoimintaa, jolloin kynnys osallistua on vielä matalampi. Maksuton toiminta sisältää kertaviikkoiset harjoitukset, mutta pienestä lisämaksusta lapsi saa itselleen pallon ja osallistumisoikeuden AKL-turnauksiin. Ilmoittautuminen näihin ryhmiin avautuu koulujen alettua. 

Ilmoittautuminen seitsemään perus AKL-ryhmään on jo avattu! Katso koulut ja ilmoittautumislinkit täältä>> ja ilmoita lapsi mukaan!